Despre autor

Mi se spune Costi și am 33 de ani. Costi, sau Costi de la asigurări…cum vreți. Sunt broker de asigurări de peste 12 ani și îmi place la nebunie ce fac. Am cunoscut o mulțime de oameni frumoși în acești ani și sunt foarte recunoscător pentru asta. Când nu fac asigurări, dansez salsa, citesc, gătesc, călătoresc, ascult muzică și lista poate continua… La 25 de ani m-am căsătorit cu prietena mea cea mai bună, Florina. Am facut o nuntă mare și am trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Dar povestea nu s-a oprit aici. Peste doi ani a venit pe lume Măriuca, o fetiță creață și zâmbitoare. “Creață ca tati când era mic” așa cum spune chiar ea. Zâmbitoare ca mami desigur, căci mami înseninează până și cele mai mohorâte zile de iarnă cu zâmbetul ei.  Așadar, se pare că am tras lozul câștigător.

constantin maresanu
constantin maresanu

Sunt un debutant într-ale scrisului, CV-ul meu literar se completează cu fiecare poveste scrisă. Îi spun și citesc povești Mariei încă de când era foarte mică, pentru că nu am putut rezista îndemnului ei: „Tati, spune o poveste!”. Așa că am spus… Povești mai mici, povești mai mari, povești de seară, sau povești de toată ziua. Într-una din seri, am reluat povestea Kalimerei, sperietoarea de ciori, o istorisire pe care i-o spusesem mai demult Mariei. De această dată însă, povestea a căpătat personaje și întâmplări care m-au energizat la propriu. Maria a adormit în scurt timp, însă povestea a continuat târziu în noapte și în zilele care au urmat. Maria aștepta cu sufletul la gură cele câteva pagini pe care le adăugam în fiecare seara poveștii.  I-a plăcut foarte mult, ne-a plăcut și nouă părinților și sper că o să vă placă și vouă. De aici până la apariția acestui proiect numit tatispuneopoveste.ro , nu a mai fost decât un pas.

Consider că poveștile trebuie să aibă un caracter educativ, așa că fac tot posibilul ca din fiecare istorioară citită sau auzită, copiii să învețe să fie buni, veseli, sociabili, prietenoși și curajoși.

Kalimera, sperietoarea de ciori

kalimera sperietoarea de ciori carte pentru copii

Bunica Alexandra este o bătrână care trăiește într-o casă la marginea pădurii. Crește animale și cultivă pământul, dar are probleme cu ciorile care îi strică în fiecare an recolta. Ca să scape de ele, face o sperietoare de ciori (Kalimera) pe care o pune în lanul de porumb. Soarele însă, are alte planuri cu micuța.